Det er ingen hemmelighed, at eSport stormer frem i denne tid. Fra turnering til turnering kommer der flere og flere fans til, hvilket bestemt ikke er tilfældigt. Folk får øjnene op for spændingen og det høje niveau i eSport, imens sporten også bliver bredere anerkendt. Den massive interessestigning kan også mærkes i de mange industrier, der omringer eSport. Det gælder for eksempel gamblingbranchen.

I løbet af de sidste par år er bookmakerne virkelig begyndt at omsætte for mange penge på eSport. Det kan Danske Spil, der startede eOddset i 2014, skrive under på. Siden bookmakeren begyndte at udbyde odds på eSport i 2014 er omsætningen eksploderet. eSport er gået fra at være en obskur nichesportsgren til at omsætte for mange penge.

Allerede i det første år blev omsætningen tredoblet og året efter blev den tredoblet igen. Det rapporterede DR i 2017. Toppen er dog langt fra nået endnu. Danske Spil forventer faktisk, at eSport bliver en af bookmakerens tre største sportsgrene i 2025.

På trods af den store interesse for eSport er der stadig mange fans, der ikke udnytter deres viden. Det er de færreste fodboldfans over 18, der ikke oddser fra tid til anden, men indenfor eSport er det et ganske andet billede. Det er en skam, da der er mange penge at hente ved at oddse på eSport.

 

eSport er nemmere end fodbold

Der er en lang række fordele ved at spille på eSport kontra de mere populære sportsgrene. Spiludbyderne ved nemlig allerede stort set alt, der er at vide om for eksempel VM i fodbold, OL og resten af verdens store sportsbegivenheder. De har adgang til alt den nødvendige statistik, de får et hav af nyheder, og der er meget lidt, der går forbi deres næse. Sådan er det ikke med eSport, tværtimod faktisk.

Bookmakernes viden om eSport er nemlig yderst begrænset. Dette skyldes primært, at det er et relativt nyt marked, som de endnu ikke kender til fingerspidserne. Samtidig er eSport markant mere dynamisk end for eksempel fodbold, hvor reglerne og magtforholdene stort set ikke har ændret sig ret meget i de sidste 50 år. Det kræver altså at man følger grundigt i eSport for at kunne kende de præcise styrkeforhold.

Selvom eSport bliver større og større, har sporten endnu ikke en størrelse, hvor bookmakerne for alvor satser på den. Den er stadig et sideprodukt til de mere lukrative markeder, hvilket betyder, at bookmakerne ofte er langsomme til at høre om regelændringer og nyheder. Den slags er umuligt i fodbold, hvor bookmakernes altid har fingeren på pulsen, men i eSport kan man ofte fange dem på det forkerte ben og tjene store penge.

Det kræver selvfølgelig, at man kender sit stof og behandler det seriøst. Selvom forholdene er gode indenfor eSport, så får man ingenting foræret. Man skal kunne analysere de forskellige kampe og finde der rigtige vindere, men også have en i hvert fald basal forståelse for, hvordan betting fungerer og, hvordan man finder værdi.

Hvis man allerede er ekspert i eSport og har fingeren på pulsen, så er det dog relativt nemt at få en god forståelse for bettingverden. Dermed kan man hurtigt komme i gang med at hive gevinster hjem, hvis man gør sit hjemmearbejde grundigt.

Share.

Leave A Reply