Hvad er en meditationspude?

En meditationspude er en pude, der er lavet særligt til at meditere med. Den er fyldt med boghvedeskaller, så den er behagelig at sidde på. Du kan både få en rund meditationspude og en halvmåneformet. Den runde er den traditionelle meditationspude, mens den halvmåneformede er særligt god, hvis du godt kan lide at sidde med benene trukket op under dig. Gør du det, giver den halvmåneformede meditationspude ekstra god støtte til dine lår.
For de fleste meditationspuder gælder det endvidere, at der er tænkt over at lave dem i et materiale, der er bæredygtigt. Det kan for eksempel være økologisk bomuld.

Meditationspuden gør det nemmere at sidde med ret ryg

Meditationspuden er lavet, så det er nemt for dig at sidde med rank ryg. Det er vigtigt i forhold til at kunne trække vejret rigtigt under meditationen. Det kan være svært for dig at sidde med ret ryg uden at have noget at støtte dig til. Her kan en meditationspude være en god løsning, fordi den hjælper dig til at holde ryggen rank. Med tiden vil din ryg blive mere trænet, og det vil derfor blive nemmere for dig at sidde med rank ryg.
Den rette ryg er også med til at bringe en helt særlig stemning ind i meditationen. Når du sidder med rank ryg, føler du en høj grad af værdighed, der er vigtig at have med i meditationen.

Rastløshed ødelægger din meditation

Når du sidder på meditationspuden, bliver det behageligere for dig at sidde ned i længere tid af gangen. Når du skal kunne koncentrere dig om at meditere, skal du ikke også have smerter i din krop, lemmer der sover eller få ondt i ryggen.
Hvis du hele tiden er nødt til at skifte stilling, fordi du sidder dårligt, fjerner det din koncentration i forhold til at meditere. Det er altså vigtigt, at du finder en måde at sidde ordentligt på, hvis du vil have det optimale ud af din meditation.

Find en særlig plads i dit hjem til at meditere

Meditationspuden kan også være med til at give dig en fast plads i dit hjem, hvor du kan sidde og meditere. Det er vigtigt, hvis du vil meditere regelmæssigt. Hvis du hver dag skal til at finde din pude frem og rykke rundt på møblerne, før du kan komme i gang med at meditere, kan det nemt blive en forhindring, som gør det sværere for dig at meditere i hverdagen.

Share.

Leave A Reply