Gamer Mus – Hvilken model skal du vælge?

En god gamer mus giver dig en langt bedre spiloplevelse

E-sport er i dag i en eksplosiv udvikling i hele verden. E-sport er en forkortelse for elektronisk sport og er et begreb for udøvelsen af computerspil på bl.a. konkurrenceplan. Computerspil bliver mere og mere anerkendt, bl.a. fordi man nu også betragter det som en sportsform og at man kan udøve det på professionelt plan og derfor også have det som karriere og levevej. Derfor er det heller ikke så mærkeligt, at der blandt brugerne/”gamerne” bliver stillet højere og højere krav til deres gaming-gear, såsom fx en god mus. Der er stor forskel på at købe en billig mus i supermarkedet i forhold til at købe en mus, som er optimeret til computerspil, hos en forhandler, som sælger alt inden for gaming-grej. En god gamer mus vil i dag fx have langt flere DPI end en normal og noget billigere mus. DPI står for ”dots pr. inch”; oversat ”punkter pr. tomme”. Jo højere DPI din mus har, jo flere gange kan den opfange en ændring og derved vil computeren også kunne reagere hurtigere på det. Så jo flere DPI musen har, jo mere akkurat vil den blive og glidende vil den føles at køre rundt på musemåtten med. Så når du går efter den bedste gamer mus, så vil det være en fordel at have en høj DPI, som et af kriterierne. Der er dog mange andre kriterier du bør gøre dig nogle overvejelser om og længere nede vil du kunne læse lidt mere om dette.

Hvilken gamer mus er den bedste?

Men hvilken mus er så den bedste på markedet? Det kan være ret så individuelt, hvilken der lige er den bedste, for det kommer selvfølgelig an på ens forventninger og især hvilke spil den skal bruges til. Det kan være lidt af en jungle, når man er på udkig efter nyt gaming-gear, som fx en ny mus. Derfor vil du herunder kunne læse lidt om de forskellige overvejelser du bør gøre dig, som forhåbentlig kan hjælpe dig frem til din bedste gamer mus, som passer bedst til dig og dine behov.
I blandt nogle af de mest populære og bedste brands inden for mus kan der bl.a. nævnes; Razer, ROCCAT, MadCatz, Steelseries, Logitech, MSI, Corsair osv.

Gamer musDesign?
Der er en ret stor forskel på udseendet på de forskellige brands. Razer mus er fx kendt for deres grønne neonlys og helt specielle logo og generelt fede designs over hele linjen. Hvorimod Corsair og Logitech generelt udfører lidt mere neutrale designs. Så ønsker du en gamer-mus, som ikke bare er god når du spiller, men som også ser smart ud på skrivebordet med diverse lys og unikke designs, så skal du måske overveje Razer, ROCCAT eller MadCatz. Er du tværtimod lidt mere ligeglad med hvordan din mus ser ud, men i stedet tænker mere over hvordan den føles i hånden og at den ikke skiller sig for meget ud når den ligger på skrivebordet i dit hjem, så skal du måske kigge mere efter SteelSeries eller Logitech. Så gør dig lidt overvejelser om, hvordan du ønsker din mus skal se ud.

Pris?
Når man er på udkig efter den bedste gamer mus, så ønsker man selvfølgelig at kunne få den til rimelige penge. Det er forskelligt fra person til person, hvad ens budget er og hvor meget man ønsker at bruge på en mus. Så når du leder efter den bedste gamer mus, så sørg for at gør op med dig selv, hvad du ønsker at bruge på den – på denne måde kan du hurtigere skille mus fra og finde dine muligheder. Pris og mærke hænger ofte sammen, nogle koster selvfølgelig lidt mere pga. brandet, men generelt får man hvad man betaler for. Gamer-mus fås heldigvis i alle priser, så du vil helt sikkert kunne finde en der passer til dit budget.

Trådløs eller USB?
Det er altid et stort spørgsmål om man bør vælge en mus, som er trådløs eller som har USB-kabel. Fordelene ved en trådløs gamer mus er selvfølgelig at man slipper for kablerne rundt på bordet, men de eventuelle ulemper vil være batterierne og derved også en lidt større pris og vægt på musen. Med en mus med kabel, slipper du for at den løber tør for strøm, men har altså også et måske irriterende kabel over skrivebordet. Nogle mus fås også med begge dele, hvor USB-kablet kan sættes i og tages ud.

Vægt?
Når du skal finde den bedste gamer mus, så er det også relevant at tænke på vægten. Spiller du meget, så er det rarest at have en let mus. Men det er også vigtigt at musen vejer lidt for at kunne bevæge den mere præcis. Derfor tilbyder nogle producenter også vægtklodser til deres mus, så du selv kan justere.

Software?
Det er vigtigt at overveje om software har en betydning når du skal finde den bedste gamer mus. Software kan give dig forskellige muligheder som bruger, fx som at indstille forskellige profiler og makroer og styre lysets farve og styrke i musen.

DPI?
Som sagt har DPI også en stor betydning når du skal vælge mus. DPI’en på en mus giver dig en indikation om, hvor følsom sensoren i musen er. Selvom en høj DPI er det bedste, så kan det også give en lidt ringere præcision, men derfor tilbyder flere modeller også, at du selv kan justere DPI’en på din mus, så du med et klik kan ændre DPI fra 1200 til 800 eller 400 osv.

Selvom det er lidt af en jungle med de mange forskellige producenter og modeller, så kan det stadig være til din fordel. I og med der er så mange forskellige producenter og modeller, så er konkurrencen også større. Det vil altså sige, at de forskellige producenter hele tiden gør alt hvad de kan for at udvikle og producere den bedste gamer mus – på samme tid sørger konkurrencen også for, at du har mulighed for at få mange forskellige billiger gamer mus, uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Forhåbentlig har du nu fået lidt inspiration til, hvad du skal kigge efter når du ønsker at finde den bedste gamer mus. Få kigget lidt på de forskellige mærker og modeller og sammenlign dem for derefter at se, hvilke der bedst passer på dine kriterier.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *