Tegneplade til PC – Hvilken model skal du vælge?

En tegneplade til en PC er rigtig smart hvis man for eksempel som grafiker bruger sin computer til mange kreative opgaver i løbet af en dag men den kan også anvendes af ganske almindelige mennesker der ikke er uddannede grafikere til helt almindelige dagligdags opgaver på PC’en. At købe en tegneplade kræver altså ikke at man er ekspert på grafik området men at man måske har en interesse for at lave mere kreative ting på sin computer. Det er temmelig smart med en tegneplade til computer i stedet for en computermus. Det er et godt alternativ hvis man er træt af den gammeldags mus som kun kan bruges til en bestemt type opgaver.

Større præcision

Med en tegneplade kan være meget mere præcis end med en almindelig mus. En tegneplade fungerer således at man har selve pladen man skriver på og så en dertilhørende pen at tegne med. Særligt hvis man arbejder meget med forskellige former for tegneprogrammer er den rigtig smart. De fleste af os har prøvet at sidde og tegne noget i Paint programmet og det er bare næsten umuligt at gøre det pænt fordi musen kan være helt vildt svær at styre på skærmen. Skriver man en tekst eller laver en tegning med musen på sin computer bliver det derfor ofte ikke særlig præcist. Den kan også bruges til at sidde at redigere sine billeder på computeren, hvilket tit er nødvendigt hvis man for eksempel har holdt bryllup og man gerne selv vil sidde og lege med billederne og være kreativ. Det er meget nemmere end med en traditionel mus. Tegnepladen behøver dog ikke kun at være hvis man skal sidde og lave kreative ting på computeren. Bruger man meget tid på at sidde på nettet fungerer den gamle mus jo helt uden problemer. Man kan bruge tegnepladen til alle de opgaver som en almindelig mus kan klare. Den har bare nogle yderligere funktioner der er smarte at have hvis man ikke kun bruger computeren til for eksempel at skrive eller surfe på. Den er altså ment til dem som vil arbejde kreativt på PC’en, men kan som sagt bruges af alle der har lyst. Man kan dog ikke hvile hånden på pladen ligesom man gør når man holder en blyant og tegner på et stykke papir. Tegnepladen opfatter nemlig de bevægelser der et tæt ved selve pladen og den kan derfor ikke fungerer hvis ens hvilende hånd er i kontakt med overfladen. Man skal derfor vænne sig til at bruge den ligesom med alt andet nyt. Det er en tilvænningssag der kan tage tid at vænne sig rigtigt til men for de fleste vil der sikkert ikke gå lang tid før man har mestret teknikken. Al begyndelse kan være svær, men jo mere man øver sig des nemmere bliver det selvfølgelig også.

TegnepladeEn mulighed er at investere i en HANVON Wireless Tablet der, som navnet antyder, er trådløs. Det er nemt og praktisk så man ikke behøver at sætte den i stikket hver gang og det er lige meget om man er højre eller venstre håndet, eller lægger den et stykke væk fra PC’en. Ligesom med den trådløse mus som har været kendt ganske længe, så gør den det bare mindre besværligt at arbejde på computeren. Tegnepladen er nem at tegne med og reagerer hurtigt på bevægelserne. Den er samtidig nøjagtig når man bevæger pennen henover pladen og den har en høj opløsning hvilket også er ret vigtigt. Man har cirka 48 timer hvor tegnepladen er i aktivt brug før den behøver at blive opladt hvilket er temmelig længe. Det tager så 6 timer at oplade den igen og den er klar på ny. Den fungerer desuden med alle de store grafikprogrammer. Prismæssigt ligger de forskellige tegneplader ret langt fra hinanden og alt efter hvad det er man skal bruge den til og hvor meget man har tænkt sig at bruge den, må man vurdere hvor mange penge man har lyst til at investere i pladen. Har man tænkt at bruge den ofte til mange forskellige typer opgaver er det formentlig en af de lidt dyrere modeller man skal investere i, men er det bare nogle mere hverdagsagtige opgaver man har tænkt sig at bruge den til, er det måske ikke nødvendigt at købe den allerdyreste der er på markedet. Der kan en mere simpel og billigere model måske sagtens være løsningen. Det må være op til den enkelte og denne persons behov at vurdere.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *