Får du det meste ud af dit bredbånd?

Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med Samlino.dk: Danmarks største sammenligningsportal inden for bank, tele og forsikring.

Kender du det, når du har vennerne på besøg, og I er godt i gang med et game. Internethastigheden er for langsom og svigter pludselig. Det må bare ikke ske!

Er du typen, som går op i gaming, og har du behov for internet med en ordentlig hastighed? Så får du her nogle gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du ser på bredbånd priser fra forskellige udbydere. Du får endda også gode råd til, hvordan du finder det bredbånd, som passer bedst til dine gaming-behov. Hvis du er i færd med et Call of Duty shoot-out, er internethastigheden nemlig det sidste, man vil gå ned på.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg vælger bredbånd?

Når du vælger bredbånd, skal du først og fremmest være opmærksom på dine behov. Som gamer har man ofte behov for hurtigt internet, og derfor er både download- og upload-hastighed væsentlig. Oftest er drømmen for gamere, der inviterer til LAN eller lign., 100 Mbit/s i både download og upload. Dette er også tilfældet, hvis du er en del af en stor familie, som benytter internettet til at streame TV i høj kvalitet, alt imens du forsøger at få et win i Fortnite eller League of Legends.

Hvis dette ikke er tilfældet, og du er den eneste person i din husholdning med behov for hurtigt internet til din gaming-oplevelse, kan du måske nøjes med 50 Mbit/s. Er du typen, som bedst kan lide at følge med i andre, der streamer dine favoritspil på YouTube eller Twitch, kan du også gå ned til en internethastighed på 20 Mbit/s.

Det er dog værd at bide mærke i, at ikke alle kan modtage en internethastighed på 50 og 100 Mbit/s. Dine muligheder for hurtigt internet kan variere alt efter, hvor du bor. Du bør derfor tjekke din adresse for at se, hvilke muligheder du har for internettype samt hastighed.

Hvilken type internet har jeg behov for?

Internettypen afhænger meget af dine behov. Hvis dit behov for internethastighed er på 100 Mbit/s, så er det henholdsvist kun COAX eller fibernet, der er konvertibel til at levere dette.

Fibernet er langt den hurtigste løsning på markedet, hvortil internettet ikke bliver langsommere af antallet af brugere tilkoblet. Det dog ikke alle, som har adgang til denne teknologi. Her kan Coax være et alternativ. Dette er også en hurtig internetteknologi, men hastigheden bliver dog forringet desto flere, der er tilkoblet. En fordel ved Coax er, at denne både kan levere TV og internet, da COAX køre gennem kabel-TV-stikket. Sidst er ADSL, hvilket er den mest udbredte type af internet i Danmark. ADSL kører over det almindelige telefonnet og har samme ulempe som Coax, nemlig at hastigheden forringes, hvis der er mange brugere tilkoblet.

Overvejer du at livestreame?

Normalt bør du, ved valg af bredbånd, have fokus på download, da langt de fleste downloader mere, end de uploader. Men hvis du er typen, som godt kan lide at dele dine streams med vennerne på YouTube, er det vigtigt med en god upload-hastighed. Denne viser nemlig, hvor hurtigt du uploader til internettet.

Ydermere kan vi konkludere, at du bør holde øje med dit bredbåndsabonnement, da det ikke er sikkert, at du modtager den fulde kapacitet af dit abonnement. Her skal du nemlig være opmærksom på din internettype. Afslutningsvis bør du også sørge for at tjekke både uploade- og download-hastigheden.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *