Chokoladefontæne – Den komplette oversigt

Chokoladefontæner er ikke kun en luksus ting, der hører til i Hollywood film. Det er en lækker måde at lave en simpel dessert, eller et godt element i en hyggelig aften derhjemme. Man kan let sætte fontænen op, den fylder ikke specielt meget, og alle kan være med. Hvad enten børnene vil dyppe frugt i chokoladen, eller du vil forkæle din kæreste med chokoladeovertrukne jordbær, er fontænen et lækkert redskab. Chokoladefontæner har også en hvis ”wow”-effekt: de fleste bliver imponerede, når de ser et springvand af chokolade, hvilket gør den til et smart indslag, hvis man har gæster på besøg. En chokoladefontæne gør det også muligt selv kan sammensætte sin dessert – man kan med fordel servere frisk frugt til at dyppe i chokoladen, som et alternativ til den traditionelle kage til kaffen.

Chokoladefontæne til festChokoladefontæne til fest?

Chokoladefontæner er yderst populær til bryllupper; frugten og chokoladen giver et frisk pust efter de mange retter mad, og danner hurtigt en let og luftig dessert i stedet for en tung kage eller en isdessert. Den gør det muligt selv at bestemme ens portion-størrelse, og man kan let komme op efter mere. Den er både børne- og voksenvenlig, og skaber lidt forandring i billedet, så man ikke blot sidder ned og spiser i mange timer i træk.

Udover den lækre mælkechokolade, som de fleste kan lide, kan man selvfølgelig også få både mørk og hvid chokolade til sin fontæne. Dette giver uendeligt flere muligheder, og bestiller man / ejer man to fontæner, kan man jo med fordel have to slags chokolade på samme tid. Dette kunne f.eks. være nyttigt ved bryllup, konfirmation eller rund fødselsdag, så der både er mælkechokolade til børnene, og en mørkere, mere dyb chokolade til de voksne. De forskellige typer chokolade komplimenterer også forskellige slags frugt; f.eks. er mørk chokolade god til stykker af appelsin, hvid chokolade er god til hindbær, mens mælkechokolade er god til det meste frugt, såsom banan, jordbær og melon.

En chokoladefontæne virker ved, at du først varmer din chokolade op – dette gøres ikke i selve fontænen, men kan gøres i en gryde, i et vandbad, eller i mikroovnen. Når det er varmt, hældes det i fontænen, hvorefter du tænder for motoren og regulatoren. Motoren gør, at chokoladen bliver pumpet rundt, mens regulatoren er en kontakt der styrer varmen, således at din chokolade holdes varm og spiseklar når du har brug for det. Det er en generel anbefaling, at du benytter koge- eller smeltechokolade til din fontæne, da dette giver det bedste resultat. Hvor meget du skal bruge, kan sjældent forudsiges, da det kommer an på hvor mange mennesker man bliver, og hvor meget man regner med at folk spiser. Dog kan man let spørge omkring hos venner / bekendte, da der med garanti vil være en eller flere der har prøvet en chokoladefontæne før, enten til privat brug, eller til en firmafest, julefrokost eller lignende.

ChokoladefontæneHvad koster en Chokoladefontæne?

Der er stor forskel i priser på chokoladefortæner, prisen afhænger nemlig af størrelsen. De mest normale priser er cirka 6-700 kr., men det er muligt at købe nogle som koster helt op til 3.000 kr. Men vi har fundet den lille model(Se billederne) hos Coolstuff.dk som kun koster 239 kr. hvilket er klart det billigste vi har kunne finde. – Du kan se den her

Lette at arbejde med

Da de fleste chokoladefontæner er lavet af rustfrit stål, er de lette at arbejde med, når maskinen skal skilles ad og gøres rent. Dette garanterer også god kvalitet, og et tilfredsstillende resultat hver gang. Motorlarm er generelt blevet nedsat en del gennem de sidste par år, således at maskinen kun laver minimal lyd – helt lydløse maskiner findes ikke, men hvis der spilles musik, eller bare er generel snak, er maskinens lyd ikke et problem.

Enkelte butikker sælger dyr luksuschokolade, som er godt egnet til chokoladefontæner. Dette er ikke noget man behøver at købe hver gang, men kan være lækkert hvis man virkelig skal forkæle sig selv en gang i mellem. Generelt set kan chokolade til fontænen både købes i det lokale supermarked, i de dyre chokoladeforretninger, eller endda over nettet.

 

 

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *