Frituregryde – Hvilken model skal du vælge?

Har du nogensinde været ude at spise og haft lyst til at prøve at lave maden i dit eget hjem? Synes du f.eks. restaurantens pommes frittes er lækre og har du lyst til at prøve at lave nogen selv? Inden for de sidste år er der sket en udvikling i køkkenprodukter til hjemmet. Og nu kan du også få en frituregryde til dit eget private køkken! Ikke alle ved, at man nu kan købe frituregryder til hjemmet, men mange af dem, der er stødt på en frituregryde i butikkerne, er slået til. Derfor går udviklingen hurtigt, og i dag findes der et hav af varianter i forskellige farver og former og med forskellige kvaliteter. I dag kan du få frituregryder i alle almindelige køkkengrejsbutikker, og internettet er fyldt med inspiration til sjove og lækre retter, hvor friturestegning er en fast del. Gør som så mange andre – pep dit køkken op med en frituregryde!

FrituregrydeFrituregryden er kommet for at blive

Selvom mange af de moderne retter, man forbinder med friturestegning, først er opfundet i det 19. århundrede, kan frituretraditionen dateres endnu længere tilbage i tiden. Man mener at have fundet spor på, at man allerede lavede fritureretter helt tilbage i det gamle Ægypten, det antikke Grækenland og i Romerriget. Dengang foregik det på enkelt hvis, hvor man blot stegte få ting i olivenolie og lign., hvor friturestegning i dag har indtaget en helt speciel plads på menukort verden over. Lige fra Europa til USA til Asien kan man finde retter, hvor der er brugt frituregryder til madlavningen, og tilberedelsesmetoden er blevet fast inventar i fødevarebranchen. Den nu klassiske frituregryde har fandtes i så mange varianter og i tusindvis af år, og i vores tid er den endelig rykket ind i de private hjem. Frituregryden har næsten altid været her – og den er kommet for at blive. Og i dag kan du endda nemt lave klassiske friturestegte retter i dit helt eget hjem.

Kun fantasien sætter grænser

Tefal frituregrydeFrituregryden er kommet ind i de private hjem. Så nu er der et hav af opskrifter og retter, der kan prøves af på egne præmisser i eget køkken. Der er de klassiske fritureretter som f.eks. pommes frittes og løgringe – med en frituregryde kan du lave dem i lige den størrelse, du ønsker. Prøv dig frem! Spice dem op med dine yndlingskrydderier og gør dem til noget unikt. Der er også mulighed for at friturestege fjerkræ, f.eks. kylling eller kalkun, der med fordel kan spises med pommes fritterne. Fisk kan også komme i gryden – tilbered nogle dejlige fiskefileter, som er lækrere og friskere end dem, der har ligget i disken i supermarkedet den halve dag. Man kan også lave dessert i en frituregryde, f.eks. muffins eller doughnuts. Og frituregryden er også ideel til tapasretter som kroketter og calamari.

For nogen har frituregryden måske fået et lidt dårligt ry og bliver sat meget direkte i forbindelse med junk food. Men man kan også lave sunde og fedtfattige retter med en frituregryde – ikke alt fast food er junk food! F.eks. kan man stege grøntsager i en frituregryde, der er specielt udviklet til at tilberede mad med ekstremt lidt fedtstof, eller man kan anskaffe sig en frituregryde, der fungerer ved varmluft i cirkulation. Internettet er en hjælp, hvis du står og mangler inspiration. Her findes der et hav af opskrifter på både traditionelle og mere eksperimenterende retter, hvor frituregryden indgår, og her kan du også finde den rigtige frituregryde til netop dit køkken.

Find den helt rigtige frituregryde

Frituregryder findes i mange former og farver, og nogen er udviklet specielt til noget helt bestemt. Derfor skal man lige tjekke terrænet, før man erhverver sig et medlem af frituregrydefamilien. Med en AirFryer kan du f.eks. fritere med op til 80 % mindre fedt. Den laver de mest fedtfattige fritureretter og dét på kort tid. Og så tåler gryden endda opvaskemaskine og er nem at rengøre. En anden og mere klassisk variant er frituregryden Tristar Future, som er en miniudgave af dem, man kender fra større restaurantkæder. Den er perfekt til traditionelle sprøde og lækre pommes frittes, og den har den fordel, at den slukker automatisk, hvis olien bliver for varm. Tefal Actifry er en revolutionerende udvikling inden for frituregryder. Denne frituremaskine er lille og praktisk og den giver en blidere tilberedning, fordi den fungerer ved varmluftscirkulation. Gryden har en mekanisme, der gør, at maden bevæges rundt sammen med olien, og på den måde tilberedes retten, mens du kan beskæftige dig med noget andet. Og listen er endnu længere. Der findes helt sikkert en frituregryde, der opfylder dine frituredrømme!

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *