Luftfugter – Undgå at sygdom om vinteren

Excerpt: Der er mange, der bliver forkølet og har det ubehageligt i deres krop om vinteren. Der er også mange, der går snottet omkring hele vinteren, fordi de simpelthen ikke kan komme af med deres forkølelse. Forkølelse har oftest også den konsekvens, at man kommer til at sove dårligt om natten, fordi man har svært ved at trække vejret på naturlig vis, og man kan også lide af tør hoste, som virkelig kan tære på ens kræfter. Men faktisk kan mange af disse problemer undgås med en luftfugter, der hjælper med at holde luften fugtig i de kolde vintermåneder, og dette giver et godt og sundt indeklima. Og nu er en luftfugter også blevet forholdsvis billig at anskaffe sig.

LuftfugterTræt af forkølelse? Prøv en luftfugter

Der er næppe nogen, der ikke kender til det at være forkølet. Alle har prøvet det, og nogle er oftere forkølet end andre. Selv om det ikke er en sygdom, så er det bare ikke særlig sjovt at lide under en dum forkølelse, og det er ikke altid, at man lige kan komme på, hvorfor man har pådraget sig forkølelsen. Der er faktisk mange, der gør meget for at undgå forkølelse, men alligevel bliver de ramt af det. Hvad er det, der gør, at nogle næsten bare ikke kan undgå forkølelse, og hvorfor er der nogle, der næsten ikke kan komme forkølelsen til livs?

Der er mange forskellige grunde til, at man bliver smittet af forkølelse, men om vinteren er der særlige gener forbundet med forkølelse. Det er ikke sikkert, at man altid lige lægger mærke til det, men faktisk er de virkelig kolde vinterdage også de dage med lavest luftfugtighed. Nårh ja tænker du måske, det gør da ikke noget, at luften ikke er fugtig, men at den er tør. Jo, det gør faktisk noget, for din krop kræver faktisk en del luftfugtighed for at fungere helt optimalt. Hvis luften bliver for tør, så har dine slimhinder, som blandt andet sidder i næsen, en stor kamp at kæmpe, for de kommer hurtigt til at lide under, at vejret er koldt, og at der ikke er fugtighed nok i luften, for slimhinderne lever faktisk af fugtighed i luften.

Du kan gøre noget ved din luftfugtighed i hjemmet, blandt andet ved hjælp af en luftfugter.

Luftfugter fjernbetjeningEffekten af en luftfugter

Det, som de færreste tænker over, er, at vejret udenfor faktisk påvirker indeklimaet i hjemmet ret meget. For eksempel bliver luftfugtigheden i soveværelset betydeligt lavere, hvis det er koldt og klart i vejret, for så resulterer det i meget lav luftfugtighed, og så bliver der det også i soveværelset. Dette kan have dumme konsekvenser, for eksempel når du sover om natten. Mange har prøvet at blive forstyrret af en dum hoste midt om natten, og den hoste, der er værst og mest ubehagelig, er den tørre hoste. Og den tørre hoste trives lige præcis bedst, hvis der er rigtig dårligt indeklima i kraft af, at der ikke er nogen fugtighed i luften. Så er det, at man kan risikere at få mange af disse hosteanfald, som bare ikke synes at tage nogen form for ende.

For at illustere, hvor meget luftfugtighed betyder og hvor stor rolle den har i forhold til vores krop, så er der nogle, der rejser til et andet kontinent, hvor der slet ikke er samme vejrforhold som i Danmark, hvor det tager flere dage, ja måske endda uger, hvor de virkelig skal vænne sig til den tørre eller fugtige luft, og derfor er det ingen selvfølge med godt indeklima, og man skal absolut ikke undervurdere betydningen af godt indeklima. Så en investering i en luftfugter er ikke nogen stor investering, men den er god!

Hvad koster en luftfugter?

En luftfugter koster mellem 1.000 – 3.000 kr., den kan dog være ret svære at finde. Den som vi har vist på billederne i denne artikel er fra Coolstuff.dk og koster 1.199 kr. 

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *