Strygejern – Hvilken type skal man vælge?

Der er ikke noget værre end at stå med en krøllet skjorte lige inden man er på vej ud ad døren og man ikke har fået strøget skjorten. Det kan være man er på vej til fest hos hende den søde eller bare på vej til arbejde en helt almindelig onsdag morgen. Lige meget hvad så er det helt vildt irriterende og kan ødelægge den hele ens outfit da det godt kan Electrolux strygejernkomme til at se ret sjusket ud. Ikke lige det indtryk man gider at give på sin nye arbejdsplads eller hende man var lidt lun på. Ligesom man ikke gider at have en plet på trøjen så er der heller ikke nogen er gider at rende rundt med en helt vildt krøllet skjorte. Det kan godt være at man har været vant til at ens søde mor altid strøg alt ens tøj da man boede hjemme, men det er der ikke rigtig mulighed for når man er flyttet hjemme fra. Så må man klare sådan nogle praktiske opgaver på egen hånd. At stryge kræver en del teknik hvis man ikke lige har prøvet det før, men det er alligevel rimelig nemt at lære. Det vigtigste er bare at man følger brugsanvisningen og ikke sætter den på en for høj temperatur da man nemt kan lave mærker eller brænde huller i tøjet.

Det kan for eksempel være at skjorten er lavet af silke, som er temmelig sart og man sætter strygejernet på den højeste temperatur. Det vil skjorten ikke kunne holde til og den vil blive ødelagt. Så man skal huske at sætte sig ind i hvad det er for en type stof tøjet er lavet af og hvor mange grader det kan klare. Selvom det tit kan være ret så kedeligt at stryge så kan man sagtens stille sig med strygebrættet foran fjernsynet og blive underholdt samtidig. Man må for guds skyld bare aldrig efterlade selve strygejernet stående med selve jernet på tøjet da der kan gå ild i tøjet og i værste fald i gulvtæppet og andre omkringliggende tekstiler eller møbler. Der er altså en vis brandfare forbundet med det, ligesom der er hvis man efterlader et tænkt glattejern om af noget brandfarligt. Derfor, husk altid at slukke apparatet hvis du vender ryggen til det. I det mindste bare sørg for at det står oprejst hvis du lige skal hente noget i rummet ved siden af.

Forskellige typer til forskellige behov

StrygejernDet er ikke alle typer strygejern der behøver for eksempel en ledning. Det behøver et Tefal Freemove 60 strygejern for eksempel ikke. Det er muligt at købe sådan en helt uden ledning hvilket gør det nemmere hvis du ikke lige er i nærheden af en stikkontakt og derudover er det også nemmere når der ikke hele tiden er en ledning der hænger i vejen. Det eneste den behøver er at blive genopladet en gang i mellem. I dag er det også muligt at købe strygejern uden et strygebræt. Med en Philips Steam and Go fungerer det lidt ligesom en håndholdt støvsuger. Det er rigtig smart hvis man lige skal have rettet de sidste par folder ud inden man går ud ad døren. Hvis man ikke er typen der bruger et strygejern særlig ofte, er det måske bare løsningen at anskaffe sig sådan et. Stryger man derimod meget kan det måske ikke erstattes af et rigtigt strygejern men det er som sagt smart hvis det lige skal gå lynhurtigt. Så behøver man ikke at stå og bøvle med strygebræt, ledninger og så videre.

 

Det er også hurtigere til at varme op end de konventionelle strygejern. Er man ofte på farten kan man også vælge at købe et rejsestrygejern. Med et kompakt rejsestrygejern fra Electrolux kan man nemt have det med i bagagen hvor end man rejser. Det smarte ved dette her er at det er sammenklappeligt så det først og fremmest ikke fylder særlig meget i kufferten samt at den har dobbelt spændingsomskifter til 120 Volt og 220-240 Volt, så man kan bruge den stort set hvor end i verden man rejser hen. Det er helt vildt praktisk da det ikke er alle steder man lige kan få fat i et strygejern. Der er altså mange forskellige typer at vælge i mellem, alt efter hvad det er man søger. Skal det bare gå lynhurtigt eller skal det være praktisk uden lange og irriterende ledninger der hænger i vejen. Det kan også bare være at man er til den gode gammeldags slags ligesom hjemme hos mor.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *