Trådløs stegetermometer – Læs hvad du skal vælge

Trådløs stegetermometer giver mere frihed

StegetermometerVed anvendelse af et stegetermometer, er det meget nemmere at få styr på temperaturen i ovnen samt grillen udenfor i haven. Det er gennem de seneste år blevet meget populært og ikke mindst moderne at lave mad på sin store grill ude i haven og disse har også gennemgået en klar redesign og forbedring, der nærmest gør disse til et udendørs køkken. Rigtig mange mennesker nyder at lave alt deres mad på grillen og der findes så enormt mange gode kogebøger i dag til grill. Det kan dog være lidt af en kunst at lave mad på en grill, da det til tider kan være svært at få styr på temperaturen på en grill og kød bliver nemt tørt og kedeligt, hvis ikke temperaturen og tiden er korrekt.

Der findes mange forskellige typer stegetermometer. Som barn kan jeg selv huske det mest traditionelle, der bestod af et termometer for enden af en tyk spids nål, som man stak midt ind i kødet. Denne virkede tilsynladende…

I dag er der mange nye stegetermometre, der er kommet på markedet og disse rækker udover de traditionelle stegetermometre, som jeg kender fra min barndom. Der kan være tale om digitale stegetermometre, elektroniske stegetermometre eller trådløse stegetermometre.

Et trådløs stegetermometer er vældigt praktisk at anvende. Det giver et perfekt stegt kød og er nemt at indstille og håndtere. Termometeret er trådløst og det vil sige, at man kan gå fra kødet på grillen eller i oven og fortsat holde øje med temperaturen fra et andet rum eller ude i haven. Disse stegetermometre kan som regel fjernstyres fra en afstand af 30m. Mens du sidder i haven og nyder en kold øl, får du at vide, hvordan det går med dit kød! Man har også den geniale ide, at man kan fjernbetjene termometeret. Flere af disse termometre ”taler” flere sprog – de mest anvendte i Europa.

Hvor køber man et trådløst stegetermometer?

Vi har gennemsøgt markedet og kommet frem til at der findes et hav af forskellige modeller. De fleste koster også pænt over 1.000 kr., vi har dog fundet denne smarte model fra Coolstuff.dk(Den som er vist på billederne) til kun 319 kr.

 

Elektronisk Stegetermometer

Trådløst stegetermometerEt elektronisk stegetermometer et af den lidt ældre ide/desing, idet der medhøre en lille stålkabel eller ledning fra termometeret og ud til selv den elektroniske skive, der viser temperaturen på kødet. Nogle personer foretrækker denne da de mener den er mere pålidelig og mere præcis. Dette kan diskuteres. Ulempen er nok den, at man i nogle tilfælde ikke kan have ovnlågen tætlukket, da kablet sidder lidt i klemme eller der kan være tale om låget på grillen, der ikke kan lukkes helt ned. Termometeret skal så ligge på et bord ved siden af ovnen eller grillen, da kablet/ledningen ikke er særligt langt.

Digitalt stegetermometer

Et digitalt stegetermometer er nok i dag det stegetermometer, de fleste foretrækker at anvende. De er for det første trådløse og kan derfor medbringes i et andet rum, hvis man ønsker dette eller tages med ud i haven, mens man venter på at kødet eller maden skal blive færdig. Du kan med nogle af disse digitale stegetermometre tilslutte disse til en Apple iOs enhed eller en anden app samt IPhone og IPad. Dette er helt revolutionerende og tillader dig at have fuld kontrol over madlavningen, men du foretager dig andre ting, som f.eks. tager dig af dine gæster og er vært. Du kan endda med nogle stegetermometre, tislutte helt op til 4 til en app og holde øje med op til flere ingredienser ad gangen.

Andre digitale stegetermometre er små og handy. De kan foldes sammen og kommes ned i lommen, indtil man skal bruge det igen om 5 min. Nogle af disse smarte digitale stegetermometer har også interval hukommelse, således du har mulighed for at intervalstege dit kød og samtidig fortsat have styr over kødets temperatur. Disse stegetermometre tilbyder også en god manual, der forklarer, hvorledes du intervalsteger forskellige typer kød.

Det er ikke nogen nem opgave at lave en god steg. Det kan godt være, at de fleste mener, at den passer sig selv i ovnen og den skal bare lige have så mange minutter på et antal grader. Du kan ikke have mindre ret. En steg er ikke nogen nem opgave – i hvertfald ikke hvis du ønsker at servere en sted, der er skøn og sprød på ydersiden med en velsmagende kant samtidig med at kødet er gennemstegt inden i, uden at være så gennemstegt, at det er blevet tørt. Kunsten er at kunne skære en steg, hvor man ser den skønne rosa farve og saften flyder ud. Netop sådan et resultat opnås ved hjælp af et stegetermometer, da denne fortæller dig, hvornår stegen har den rette indvendige temperatur og kan nu tages ud og stå til hvile, inden man begynder at skære den. Så i stedet for at stå over stegen og skulle holde øje med den konstant, kan du vælge et trådløst stegetermometer, der giver dig mulighed for at hygge og snakke med gæsterne samtidig med at du er i gang med at lave en fremragende læker steg!

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *