Malta: Hjemstedet for gaming

De fleste forbinder nok mest Malta med gode badestrande, solrige dage og høje temperaturer, men bag charter- og turistetiketten gemmer der sig en verden af spil, udbydere og ansatte. De seneste 14 år har Malta nemlig udviklet sig til et europæisk centrum for gaming-industrien.

Udbydernes foretrukne lokalitet

Det blev starten på en succeshistorie, da flere initiativer blev iværksat. De skulle nemlig alle sørge for at gøre Malta til et mere attraktivt sted for gaming-industrien. De mange initiativer har i dag gjort, at Malta er et af spiludbydernes foretrukne steder i Europa – det yndes, at mere end 270 udbydere har slået sig ned på den europæiske solskinsø i Middelhavet. Ud over at have licens fra den danske stat, er det for eksempel på Malta, at en stor pokerside som Full Tilt Poker holder til og har licens. Licensen er givet af Malta Gaming Authority (MGA), der er et organ, som kontrollerer spillemarkedet og sørger for retfærdige og sikre spil for brugerne. Også en anerkendt operatør som MultiLotto, der står bag de store og berømte lottospil som Eurojackpot, Euromillions og Powerball, har valgt at satse på Malta og har derfor haft hovedsæde på øen siden 2012.

Din næste arbejdsplads?

På nuværende tidspunkt udgør gaming-industrien mere end 11% af Maltas samlede BNP. Desuden viser rapporter, at antallet af ansatte i industrien steg med hele 31% i den første halvdel af 2016. Alle tal peger således på, at spillemarkedet er i rivende og kontinuerlig udvikling, og at efterspørgslen på arbejdskraft stiger stødt. Skulle du således gå med en drøm at gøre din interesse for gaming-verdenen til mere end bare en fritidsinteresse, burde der altså være gode muligheder for at realisere den drøm på Malta. I hvert fald tilbyder de mange spiludbydere en lang række karrieremuligheder inden for alt fra spiludvikling og design til kundeservice og tekstforfatning, mens Malta lokker med et varmt klima, billigere leveomkostninger, et fortryllende hav og en lavere skat for de ny tilkomne.

Din næste ferie?

Har du hverken planer eller et ønske om en permanent arbejdsplads eller bosættelse på Malta, kan du selvfølgelig nøjes med at besøge øen og gaming-hovedstaden som almindelig feriegæst. Vi har tidligere hejst flaget for den ultimative gamer-rejse, der går til store dele af verden og inkluderer byer som blandt andet New York, Tokyo og Miami. Er økonomien ikke til en rejse af den størrelse, er en anden mulighed at lægge vejen forbi det europæiske gamer-centrum Malta. Her lokker et livligt gamer-miljø med de tusindvis af ansatte i industrien, der alle bidrager til at gøre øen til et unikt og farverigt sted. På grund af det store antal tilflyttere er øen kendetegnet af en international atmosfære samt et livligt by- og natteliv. Især omkring Paceville i St. Julians kan du opleve det festlige aften- og natteliv på en af områdets mange barer eller restauranter.

Der er altså mange gode grunde til at holde godt øje med Malta de kommende år. Alt tegner i hvert fald til, at øens enorme og voksende gaming-industri fortsat vil tiltrække et stort antal udbydere, ansatte og besøgende de næste mange år.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *