Lysterapi – Få en bedre start på dagen

Lysterapi til en bedre dagFik du det rigtige ben ud af sengen her til morgen? Det kan jo godt være lidt af en udfordring nogle gange, hvis man lever på den nordlige halvkugle, hvor man en stor del af året nærmest ikke får set skyggen af solens lys i løbet af dagen. Dagene er korte og nætterne lange. Alligevel ringer vækkeuret de fleste dage før en vis herre får sko og før solen selv gider stå op. Det er ikke altid let at hoppe på romaskinen eller den gamle motionscykel. Det kan godt gå hen at blive deprimerende. Det er der mange, der oplever, som vinterdepression bliver et mere og mere udbredt folkesygdom og med en oftere og oftere set tendens.

Men hvor der er en efterspørgsel, udvikler sig også et udbud. Depression er nemlig ikke en sygdom eller en kedelig trend, vi skal finde os i. Nok synes ingen det er specielt hyggeligt at stå tidligt op mandag morgen til en ny uge, men i længden kan man ikke holde til at være i mangel på D-vitamin og godt humør og alt det, den danske vinter ellers bringer med sig. De seneste år er der sket en stor opblomstring på markedet inden for det, der kaldes wake up lights. Fra at være en avanceret og ret så alternativ teori om behandling, er du nu i folkemunde blevet kendt som lysterapi. Måske man så tænker noget med et monstrum af et apparat eller en teknisk maskine, man skal have stående i hjemmet, men som der ligger i navnet, så er det intet andet end en lampe, der lyser. Udbredelsen på markedet vokser. Hvorfor er det, og hvad gør det godt for?

Virker lysterapi?

LysterapiNavnet er lysterapi, men har det noget som helst med terapi at gøre? Ligesom solen om sommeren ikke alene gør os fri fra sygdom og dårlige dage, så er et fabrikeret lys selvfølgelig heller ikke en mirakelkur. En lampe med dette særlige lys erstatter ikke en tur til lægen, og dog bliver den alligevel rost af mange for dens effektivitet på flere områder. Om vinteren er det mørkt det meste af døgnet, og har man tendens til stress og vinterdepression, så er dette tit skyld i en forstyrret og anormal søvnrytme.

Her kan et wake up light være med til at gøre det mørkt, når det er mørkt – og mere vigtigt, gør det lyst, når man har brug for lys om dagen. Dette betyder altså, at man med en sådan rytme får en mere skarp kontrast mellem at sove og være vågen og resultatet er en bedre nattesøvn. Hertil kommer selvfølgelig en god spiral med mere energi. Vi mennesker har brug for lys, og vi får ikke nok af det. Starter man morgenen med lysterapi sker der det, at øjnene ser lys som det trænger til, og vores hjerne vil derfor helt kemisk få besked om at danne serotonin. Manglen på serotonin er det der giver mange mennesker depressioner. Derfor er det vigtigt at få lys i de mørke måneder. Det er her den egentlig effekt af dette produkt virkelig træder i karakter.

Hvis man med sig selv ved, det er nærliggende for den person man er, at ens humør ikke er helt i top, når solen er borte, så er der faktisk en effekt af nævneværdig art. Videreudviklingen der er sket de seneste par år med disse lys betyder, at det bliver endnu nemmere og mere fleksibelt at implementere i ens daglige rutine. I dag findes der også en hel del forskellige typer af disse smarte lamper. Så hvilken type lys passer bedst til din daglige rutine?

Hvilken model af lysterapi trænger du til?

Tjekker du wupti.com ’s egen hjemmeside kan du finde alle dine muligheder for at shoppe online. Med oversigten her kan du danne dig et overblik over, hvilke wake up lights der er at vælge mellem. Priserne varierer fra et par hundrede til lidt over tusind kroner indenfor tre forskellige brands. I produktbeskrivelserne står der flere steder, at lamperne kan simulere sollys.

Dette smarte design gør det muligt at vågne med det nærmeste man kommer en naturlig solopgang midt i vintermørket. Sæt lyset sammen med dit vækkeur, og solen vil langsomt stå op og oplys dit soveværelse indtil en opvågning føles langt mere naturlig og overskuelig. Ydermere har du muligheder for at vælge en lampe med radio eller snooze funktion, hvis det alligevel kan være svært at komme op mandag morgen. På siden kan du også se lys i forskellige farver, der har hver sin effekt. Der findes lidt af hvert til alle os der trænger til sol her i vinteren.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *